Teollisuuden tiedonsiirtoon laitteet, jotka kestävät ääriolosuhteita kuten tärinää, pölyä, kosteutta ja lämpötilojen vaihtelua. Vaativiin olosuhteisiin suunniteltujen laitteiden lisäksi tarvitaan huippuosaamista asiakkaan yksilöllisiin vaatimuksiin räätälöityjen ratkaisujen suunnittelemisessa ja asiantuntevassa toteutuksessa. Asiakkaan modernisointiprojektissa korkeavarastojen hissien koneenohjausjärjestelmän langattomalle tiedonsiirrolle vaadittiin näitä kaikkia.

Microteam Oy palvelee asiakkaitaan heidän vaativissa tuotekehitys- ja suunnitteluhankkeissaan sulautettujen järjestelmien, sähkö-, automaatio- ja mekaniikkasuunnittelun alueella. Teollisuusautomaatiopuolen tyypillisimpiä projekteja ovat konemodernisointiprojektit ja OEM-ohjausratkaisujen kehittäminen asiakkaiden tuotteisiin. Tällä kertaa Microteamin asiakkaan haasteena olivat olemassa olevan koneenohjausjärjestelmän langattoman tiedonsiirtojärjestelmän puutteet. Järjestelmän varaosasaatavuus oli heikko eikä kommunikaatioyhteyden luotettavuus ollut enää vuosien varrella tapahtuneen laitekehityksen tasolla.

Microteamin etsiessä eri ratkaisuvaihtoehtoja asiakkaansa tarpeisiin, se kartoitti useiden teollisuuteen WLAN-ratkaisuja toimittavien yritysten tarjontaa ja otti siksi yhteyttä tiedonsiirron laitteita maahantuovaan Data Monitor Oy:n maaliskuussa 2012. Kattavasta tiedonsiirron laitteiden valikoimasta saatiin tähänkin teollisuuspuolen kohteeseen sopivat tuotteet. ”Data Monitor Oy:ltä löytyi hyvä kokonaisuus projektin tarpeisiin ja kokemusta oikeanlaisen ratkaisun löytämiseen”, Microteamin teollisuusautomaation projektijohtaja Ari Kaukovirta kertoo. Hän lisää olleensa erityisen tyytyväinen Data Monitor Oy:n tuotetietouteen sekä kykyyn arvioida erilaisten ratkaisujen etuja ja mahdollisuuksia.

Tiedonsiirron modernisoinnilla eroon ongelmista

Kaukovirta kehuu uusien laitteiden käyttöönoton hoituneen nopeasti. Kokonaisuudessaankin lyhyestä asennusajasta valtaosa käytettiin mekaniikka- ja sähköasennuksiin. Tässä kohteessa yhden koneen modernisointiin käytettiin seuraavia Data Monitorin valikoiman tuotteita:

  •                 1 kpl Acksys WLg-IDA/S
  •                 1 kpl Acksys WLg-LINK + 5VDC AC adapter
  •                 2 kpl SP920LA-12E
  •                 2 kpl SP920LA-18E
  •                 1 kpl antennikaapeli WLg-IDA/S 5m
  •                 1 kpl antennikaapeli WLg-IDA/S 1,5m
  •                 1 kpl antennikaapeli WLg-LINK 5m

Tähän mennessä koneita on modernisoitu viisi kappaletta ja jatkoa on luvassa. ”Asennetut laitteet ovat toimineet käytössä erinomaisesti”, Kaukovirta kertoo. Kommunikaation pätkiminen koneille on loppunut kokonaan. Tällä on ollut suoria positiivisia vaikutuksia asiakkaan liiketoimintaan, sillä koneet ovat periaatteessa käytössä vuorokauden ympäri, ja nyt merkittävä katkojen aiheuttaja on saatu eliminoitua. Loppuasiakas on ollut erittäin tyytyväinen Microteamilta saamaansa palveluun ja koko modernisointiprojektiin. Asiakas onkin päättänyt investoida koneiden modernisointiprojektin jatkamiseen.