Viekö sosiaalinen media ja internet liikaa työajasta?

13/02/2014

Kuinka moni tietää että tänä päivänä suurimmassa osassa yrityksiä facebook ja youtube ovatkin jo kohta suosituimpia sovelluksia internet liikenteen kaistan käytössä. Suurempi ongelma kuitenkin on että pikkuhiljaa omaksutut tavat kuluttavat kuitenkin osan päivän työajasta. Moni ajattelee ettei 15 min päivässä statuksien seuraamisesta ja muutaman videon katsomisesta aiheudu haittaa yritykselle. Mutta jos se lasketaankin 100:lle henkilölle, niin se onkin jo 1500 minuuttia eli karrikoiden yrityksellä on 3,3 henkilön päivittäin työmäärä vain ja ainoastaan facebook ja youtube käytössä!

Tämän luulisi pysäyttävän miettimään mitä asialle pitäisi tehdä ja voiko sille tehdä jotain? Nämä tavat ovat jo juurtuneet sen verran syvälle ettei pelkkä yleinen ryhtiliike asiaa enää muuta, ohjeistuksen lisäksi tarvitaankin jotain muuta joka automaattisesti ”ohjaa” ihmisiä käyttämään tietotekniikkaa oikealla tavalla.

sovellukset

Exindan monitorointi ja priorisointi laitteella voidaan sovellusten käyttöä ohjata oikeaan suuntaan kun yritykselle tärkeät sovellukset toimivat nopeasti mutta facebook ja youtube ei saa työaikaan internet kaistaa tai niin vähän ettei niiden käyttö enää kiinnosta. Laitteella voidaan tehdä niinkin että lounastauoilla facebook ja youtube toimivat normaalisti. Pelkästään laitteen liittäminen osaksi verkkoa vaikuttaa internet käyttäytymiseen tervehdyttävällä tavalla.

Samalla laitteella voidaan myös valvoa että verkossa ei luvattomia käyttäjiä tai sovelluksia. Periaatteessa voidaankin tehdä niin että sallitaan vain turvalliset sovellukset ja muiden sovellusten liikenne pysäytetään.

Ota yhteyttä rohkeasti meihin ja näytämme kuinka helppoa on laittaa sovellusliikenne toimimaan yrityksenne verkossa!